АВТО 4x4 / концепции

Кросоувърът Maserati Levante идва през 2015 година

maserati_levante_2015Maserati Levante, както ще се казва серийната версия на концептуалния Kubang ще бъде на пазара най-късно през 2015 година. В това ни уверяват от италианския производител на луксозни коли. И още нещо – ако си мислите, че това ще е просто ребрандиран Jeep Grand Cherokee, доста се заблуждавате. Първият SUV на Maserati ще има повече общо с моделите Quattroporte и Ghilbi, отколкото с американскяи си роднина, на чиято архитектура ще бъде конструиран.

Серийният Maserati Levante ще е с алуминиево купе и много компоненти от гореспоменатите седани. Що се отнася до задвижващата система, тя ще е на Jeep, докато двигателите ще са чисто италиански. Става въпрос за трилитров битурбо V6 с 410 к.с. и 550 Нм, 3,8-литров V8 битурбо с 530 к.с. и 710 Нм, както и трилитров V6 турбодизел с 275 к.с. и 600 Нм. И трите агрегата ще са стиковани с 8-степенна автоматична трансмисия.

Maserati Levante първоначално трябваше да се произвежда в завода ан Chrysler в Детройт, но голямото търсене на Jeep Grand Cherokee натоварва мощностите отвъд Океана и италианският кросоувър ще се прави у дома.

Comments are closed.