MOTO & ATV / Мотокрос Новини

KТМ 690 Enduro R 2012 надминава предшественика си

Ендуро гамата на австрийската марка КТМ за тази година се състои от 16 мотоциклета, един от които е обновеният KTM 690 Enduro R. Култовият мотоциклет вече е с по-мощен двигател, с нова визия и подобрени настройки на шасито, което го прави еднакво добър, както из града, така и по черните пътища. Моторът ще пасне идеално на любителите на тежките ендуро мотоциклети, а КТМ определено са разбирачи в тази област.

В сравнение с миналогодишният модел, работният обем на двигателя е увеличен на 690 куб. см. Макар и незначително, това се е отразило и на максималната мощност, която сега е 68 конски сили при 7500 об/мин. Агрегатът е дериват на доказалият се LC4 с водно охлаждане и 4 клапана. Степента на сгъстяване е 12,5:1. Според производителя сегашният двигател на KTM 690 Enduro R използва по-малко гориво.

KТМ 690 Enduro е с електронна система за впръскване на горивото. Чрез електронното управление на дросела, командите над подадената газ от пилота се коригират електронно до оптимално нужното отваряне на дроселовата клапа, което поражда значително прогресивно разгръщане на мощността.

Новият модел е със сменена седалка, която е по-комфортна за ездача. Височината й е намалена с 20 мм и сега е 910 мм, което е бонус за по-високите моторджии.

Предното окачване на новия модел е с 48 мм регулируеми вилки WP и е с ход 250 мм, а задното е с амортисьор също WP и ход 250 мм. Теглото на мотоциклета от 138,5 кг го прави изключително лек и перфектен за трудните гористи терени.

източник: www.moto-zone.bg

Comments are closed.