АВТО 4x4 / премиери

Lada Niva Urban: леко освежаване преди новото поколение

Lada Niva UrbanАвтоВАЗ представи Lada Niva Urban – освежена версия на дълголетния оф-роудър (познат на много пазари и като Lada 4×4), включваща леки козметични ефекти. Това ще е последният лек фейслифт на модела, който е на пазара вече 37 години, преди мащабното му обновяване през 2016 година. До момента от компактното оф-роуд возило са произведени над 2 милиона броя, които са продадени почти по целия свят.

 

lada_niva_urban_2Lada Niva Urban е получила леко обновена предница с нова радиаторна решетка, пластмасови брони в цвета на купето и (забележете!) нова закривена задна чистачка. Освен това, всъдеходът ще се предлага и с нови 17-инчови лети джанти, а в купето е подобрена шумоизолацията с използване на нови материали. Сред основните „екстри“ на новата модификация са пълен ел. пакет и обновена климатична система, а вгражданата аудиоситема е Alpine.

Що се отнася до задвижване и технологии, Lada Niva Urban е с добре познатия 1,7-литров бензинов двигател с мощност 81 к.с, постигани при 5000 об/мин. Задвижването е на четирите колела с три диференциала и бавни скорости, а скоростната кутия е 5-степенна механична. Ускорението от 0 до 100 км/ч на тежащия 1210 кг оф-роудър става почти по календар – 22 секунди, а максималната скорост е 137 км/ч.

lada_niva_urban_4Допълнителни детайли за Lada Niva Urban ще бъдат оповестени в края на август, по време на международния автомобилен салон в Москва. Що се отнася до новото поколение на модела, версиите варират – от машина на базата на Dacia Duster (АвтоВАЗ е собственост на Renault), до изцяло нови разработки, като показания преди време концепт Lada X-Ray.

Comments are closed.