АВТО 4x4 / премиери

Land Rover Discovery Sport е в България

land_rover_discovery_sport_bg_premiereДнес новият Land Rover Discovery Sport бе представен официално на българския пазар от вносителя на британската марка Мото – Пфое. Моделът бе представен на автомобилните медии от Ерик Плос – регионален мениджър на Jaguar и Land Rover за Централна и Източна Европа.

Land Rover Discovery Sport, който бе представен като сериен модел миналата есен, е първият от общо 3 представителя на новата фамилия Discovery. Всъдеходът е наследник на компактния Freelander, а идеята му, както и на бъдещите му събратя, е да представя микс от оф-роуд работна машина (като бъдещата Defender гама) и лукс и комфорт подобно на Range Rover моделите, като съответно да е подходящ и като автомобил за пътешествия и семейства (към последното ни насочва големият багажник, в който може да има и трети ред седалки).

Цените на Land Rover Discovery Sport в България започват от 70 850 лв. с ДДС, а моделът ще може да ползва и данъчен кредит. Двигателната гама включва два дизелови и един бензинов агрегат. 2,2-литровият дизел с предно задвижване, предлагащ 150 к.с. и 380 Нм ще е наличен в края на годината. Но по-важният, 2,2-литров, с 4х4 задвижване вече е наличен. Той разполага с 2 настройки на мощността – 150 и 190 к.с. Бензиновият вариант е двулитров, с 240 к.с. и 340 Нм. В зависимост от модификацията, клиентите ще могат да избират между 6-степенна механична или 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Land Rover Discovery Sport се предлага и с два типа задвижване на четирите колела, като единият ще е фокусиран върху динамика и проходимост, а другия към горивна икономия и екологичност.

Очаквайте скоро подробен тест на новия Land Rover Discovery Sport в списание OFF-road.BG!

Comments are closed.