АВТО 4x4 / премиери

Land Rover Discovery Sport с нов Ingenium дизелов мотор

land_rover_discovery_sport_CGI_Ingenium_engine_1Land Rover обяви, че новият Discovery Sport ще се предлага със също така нов 4-цилиндров, двулитров турбодизелов двигател Ingenium. Поръчките на модела ще започнат от идния месец в Европа и Южна Корея, а агрегатът ще се предлага с две различни настройки на динамичните характеристики – 150 к.с./380 Nm и 180 к.с./430 Nm.

Когато е оборудван с по-слабата версияна новия двигател, Discovery Sport с 5 места и автоматична трансмисия ускорява до 100 км/ч от място за почти 9 секунди. Този Euro 6 агрегат, комбиниран с 6-степенна механична трансмисия, изразходва 4,9-литра за 100 км пробег, а СО2 емисиите му са 129 гр/км.

land_rover_discovery_sport_CGI_Ingenium_engineНай-интересното е, че модели Discovery Sport с новия Ingenium дизел ще се продават от Land Rover със синя табеллка Sport, която ще дава знак, че това е най-икономичният вариант в цялата гама. За да е още по-ефективен, всъдеходът ще разполага с 18-инчови лети джанти и гуми с нисък коефициент на съпротивление при търкаляне.

От Land Rover заявяват, че до края на годината ще бъде обявен още по-икономичен Discovery Sport със същите 2-литрови агрегати, но само с предно задвижване.

Comments are closed.