АВТО 4x4 / концепции

Land Rover готви хардкор оф-роуд Range Rover?

Autoexpress preview extreme Range RoverЦялата гама на Land Rover, включително Range Rover, вдигна летвата за оф-роуд проходимостта на високо ниво, но колегите от британското издание Auto Express споделиха информация, според която началникът на дивизията Special Vehicle Operation Джон Едуардс издава, че компанията мисли да предложи вариант на Range Rover, който е по-скоро за оф-роуд от колкото за лукс. Добре де, може би луксът остава.

„Имаме четири различни вида автомобили, които искаме да доработим в SVO. Искаме да превърнем луксозните на пътя машини в деривати, които наричаме колекционерски, като Project 7“ – заяви г-н Едуардс. Колегите от

Auto Express дори проявиха въображение и „тунинговаха“ един Range Rover. В последствие от Land Rover официално заявиха, че снимката „не представя нищо и не е разпространена от нас, дори нямаме намерение за подобно нещо“.

Едуардс обеща, че оф-роуд ориентираните Range Rover модели ще „бъдат използваеми, а не скъпоценни“. „Вярно е, че Defender стои по-добре в гората, но Range Rover по някакъв начин има повече за развиване.“

Предполагаме, че има предвид, че Defender вече изглежда достатъчно груб за тежките условия, и че промените ще са по-драматични при Range Rover.

Comments are closed.