ГАЛЕРИИ / Международни / Рали Новини

Land Rover и Bowler правят едномарков шампионат Defender Challenge

Land Rover обяви плановете си за създаване на едномарков рали-рейд шампионат, наречен Defender Challenge. Проектът ще се ръководи от Bowler Motorsport, а моделът, който ще се използва ще е специално модифицран Defender 90.

Всъдеходът ще отговаря на изискванията на Британската Моторспорт Асоциация MSA (Motor Sports Association). Моделите, които ще се подготвят за участие в Defender Challenge, ще разполагат с модифицирано окачване, противопожарна система и ролкейдж по FIA изисквания. Машините ще са оборудвани със състезателни седалки тип корито и олекотени 18-инчови джанти, обути с гуми Kumho. За задвижването ще отговаря 2.2-литров дизелов агрегат с променени настройки от Bowler, развиващ 170 к.с. и 450 Nm. Той ще е куплиран с 6-степенна механична трансмисия.

Цената на състезателния Defender ще е около 60,000 евро, а таксите за участие в Defender Challenge ще са още между 11 и 16 000 евро. Състезанията ще се провеждат на територията на Великобритания през 2014 година, а идеята на Bowler е да служат като подготовка за състезания като рали „Дакар”. Организаторите на пустинния мегамаратон от A.S.O., също ще партнират на новото начинание, като според тях това е много добър начин за привличане на нови британски пилоти в южноамериканската надпревара.

Comments are closed.