АВТО 4x4 / концепции

Land Rover превръща Discovery в нова моделна гама (видео)

LAND ROVER: THE NEW AGE OF DISCOVERYНа автомобилния салон в Женева, от ръководството на Land Rover обявиха, че досегашният им всъдеход Discovery ще бъде част от отделно изцяло ново моделно семейство, носещо неговото име. За целта, британците пуснаха видеото The New Age Of Discovery.

Първият Land Rover от новото “Disco” семейство ще се появи още през 2015 година, като се очаква това да е или ново поколение на всъдехода, или вероятен наследник на компактния Freelander.

От британската компания все още отказват да дадат подробности за новия модел/модели, но според тийзър изображението, което виждате и в настоящия материал, новият модел на Land Rover вероятно ще е с обли колесни арки, характерната за Discovery чупка на покрива и не особено скосено челно стъкло.

В интернет вече плъзнаха слухове, че това е по-скоро наследникът на Freelander, който според шпионски снимки в мрежата ще вземе доста заемки от популярния Range Rover Evoque и за който от известно време се твърди, че ще се казва Discovery. Но, връщайки се на чупката на покрива, сме по-склонни да приемем, че става въпрос за чукналия четвърт век Discovery.

Comments are closed.