Рали Дакар / Рали Новини

Лесна 11-та победа за Петерханзел в рали Дакар!

Живата легенда на рали Дакар, г-н „Дакар”, иконата… Това са само част от епитетите, свързани със Стефан Петерханзел. Пилотът на Mini X-Raid става все по-недостижим в историята на легендарния пустинен маратон.

Тилата в рали Дакар 2013 е общо 11-та за Петерханзел и 5-та с автомобил. С този успех, французинът счупи собствения си рекорд, като все още е недостижим не само при автомобилите, но дори при мотоциклетите, където се състезаваше през 90-те години на 20 век.

В рали Дакар 2013 Стефан Петерханзел заложи на своята пословична тактика да изчаква и да е в челото, без задължително да е първи. И за пореден път тази тактика проработи безгрешно. Разбира се, както и при всички останали категории, с помощта на известна доза късмет – отпадането на Ал Атия, смяната на лидерите след всеки етап и т.н.

И макар да заяви, че е тръгнал без амбиции в тазгодишното рали Дакар, тъй като е взел максимума от пустинята, всички които претендираме да разбираме от това състезание не му повярвахме. И с право… Честита 11-та тила г-н Дакар!

Comments are closed.