АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Лимитирана Dacia Duster Air, вдъхновена от авиацията

Dacia_duster_air_blackstormВ Париж бе представена лимитираната серия Dacia Duster Air на румънския всъдеход. Модификацията, подобно на представения Duster Aventure в Женева тази пролет, е специално разработена за международното автомобилно изложение във Франция, като предлага богата гама допълнително оборудване и отличителни екстериорни белези.

Докато модификацията Aventure бе фокусирана към приключенския дух и оф-роуд способностите на модела, Dacia Duster Air, както подсказва името, е вдъхновена от света на авиацията. Новият вариант, който ще се предлага на някои пазари и под името Dacia Duster Blackstorm, е разработен на базата на ниво на оборудване Laureate и се предлага в 4 цвята на купето – Platine Grey, Pearlescent Black, Comète Grey и Glacier White.

Интериорът на Dacia Duster Air е решен в черно, с контрастни жълти елементи и апликации на самолетен висотомер и детайли от него на седалките, волана и стелките. Жълти детайли и изображения на алтиметър виждаме и отвън по купето. В допълнение всъдеходът е със силно затъмнени задни стъкла, хромирани ауспухови накрайници и нови по-тъмни 16-инчови лети джанти.

Версията Dacia Duster Air ще се предлага с новия бензинов TCe мотор със 125 к.с. и предно задвижване, както и с 1,5-литровия dCi със 110 к.с. във варианти като с предно, така и с 4х4 задвижване.

Comments are closed.