АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Lincoln Navigator 2015 ще дебютира в Чикаго след броени дни

Освежения луксозен SUV Lincoln Navigator за моделната 2015 година ще дебютира на автомобилния салон в Чикаго след броени дни. Флагманът на луксозното подразделение на Ford Motor Company е основното оръжие на „синия овал” срещу съперника Cadillac Escalade, чието последно поколение бе представено преди около 3 месеца.

Фейслифтът на Lincoln Navigator разполага с издут преден капак, нова решетка и LED фарове. Назад се виждат хромирани детайли, променени стопове и 20-инчови джанти. Купето е просторно и оборудвано с кожени седалки, махагонов волан, бутон за палене на двигателя и MyLincoln аудио и навигационна система с тъчскрийн. Интериорът е изработен от по-качествени материали, като е улеснен и достъпът до третия ред седалки.

[wzslider]

Ако до тук нищо не ви е впечатлило, за Lincoln Navigator ще се предлага т.нар. Reserve Package, добавящ луксозна кожа на седалките, обшито в кожа табло, дървени детайли в интериора и 22-инчови джанти.
Под капака също имаме сериозни промени –  старият 5.4-литров V8 е заменен от 3.5-литров би-турбо V6 двигател. Детайли около мощността и разхода на гориво не бяха упоменати, но от Lincoln загатнаха за 370 к.с. и 580 Nm. Агрегатът е куплиран с 6-степенна автоматична трансмисия, а като опция се предлага Control Trac 4WD система.

Lincoln Navigator може да бъде снабден и с Lincoln Drive Control система, даваща възможност за промяна на настройките на окачването, като естествено автоматично следи натоварването, скоростта и настилката за оптимален комфорт и безопасност.

Comments are closed.