MOTO & ATV / АТВ Новини

Mahindra навлиза на UTV пазара

Mahindra_mPACT_XTV_1Индийската компания Mahindra е известна в много части на света с производството на всевъзможни превозни средства от всякакъв вид и калибър. Индийците предлагат автомобили и камиони,  държат някои известни марки, но все пак са най-известни като производители на трактори, всъщност като един от най-големите.

В САЩ и Северна Америка като цяло, Mahindra не е толкова популярна марка, но това е на път да се промени из основи. Именно Щатите са избрани за най-новия бизнес на конгломерата – производството на UTV и SSV возила. За дебюта си в този сегмент, Mahindra са подготвили гама от 6 UTV возила, като серията е кръстена mPACT XTV.

Mahindra_mPACT_XTV_2И макар Mahindra да е международна компания, със седалище в Индия, новите mPACT XTV машини ще се произвеждат в САЩ от фирмата Intimidator, Inc. от Арканзас, която произвежда работни UTV от години и именно на тяхната база ще са новите машини Mahindra mPACT XTV.

Mahindra_mPACT_XTV_3Mahindra mPACT XTV ще се предлагат във варианти с късо и дълго междуосие, две или четири места и два размера на товарния леген. За задвижването ще се грижат два типа двигатели Kohler – 1000-кубиков дизел или 750-кубиков бензинов.

За момента Mahindra UTV гамата е предвидена само за пазара в САЩ.

Comments are closed.