Международни / Рали Новини

Малко участници във Pharaons Rally 2014

pharaons_rally_2014_startВчера стартира Pharaons Rally 2014 – кръг от Световния крос-кънтри шампионат на FIA и FIM. След като миналата година едноседмичнoто „Рали на фараоните“, състоящо се в Египет беше отменен, сега състезанието е с изцяло нова дата на провеждане.

На старта на Pharaons Rally 2014 застанаха общо 35 мотоциклета и ATV, както и 15 автомобила. Бройката е значително по-малка от минали години, когато под египетските пирамиди се събираха над 100 машини, а спадът се отдава както на икономическата ситуация, така и на несигурността в района и преместването на датата на провеждането на състезанието от есента към пролетта.

След изтощителните надпревари в Абу Даби и Катар, много от топ пилотите на мотоциклети явно са си дали почивка и ще заложат на състезанието в Сардиния през юни. Така, списъкът с именити мотористи и атевисти на Pharaons Rally 2014 е повече от скромен, като изпъкват имената на Рафал Соник и Хуан Карлос Салватиера.

Що се отнася до автомобилите, звездното присъствие е повече от сериозно във Pharaons Rally 2014. Общо 3 машини Mini X-Raid ще дават газ из египетската пустиня, като зад волана им ще бъдат Насър Ал Атия, Владимир Василиев и новото попълнение в тима Ерик ван Луун. Срещу тях ще се изправят пилотите на Toyota Марек Дабровски и Язид Ал-Раджи, както и ветерана Мирослав Заплетал с прототип Hummer H3.

Comments are closed.