АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / тунинг

Mansory направи Mercedes G63 AMG 6×6 още по-зъл

mansory_mercedes_g63_amg_6x6_xtremeТунинг майсторите от Mansory вече посегнаха веднъж на чудовищния Mercedes G63 AMG 6×6 преди време. Това явно не им бе достатъчно, защото сега се завръщат с нов персонализиран пакет за злата триоска, наречен Xtreme.

Макар сам по себе си Mercedes G63 AMG 6×6 да е достатъчно хващащ окото екземпляр, Mansory решиха да го направят още по-пищен, добавяйки карбонов боди кит, който може да бъде оставен в оригиналната окраска на материала или в цвета на купето (в екстравагантен жълт цвят). Предната престилка е с нов дизайн и добавени нови дневни LED светлини, както и карбонови детайли на фаровете.

На покрива на 6-колесното „такси“ има 4 допълнителни светлини, а капакът на Mercedes G63 AMG 6×6 също е от карбон, с добавени въздухозаборници. Карбонът е основен мотив и в много други елементи като капаците на огледалата, колесните арки, задната маска и т.н.

Не на последно място, Mansory Mercedes G63 AMG 6×6 Xtreme е с напомпана до 840 к.с. и 1000 Нм мощност на 5,5-литровия V8 двигател, което е добавка от почти 300 „коня“ и 240 нютона към базовите показатели на триоската.

Ще ви припомним, че Mercedes G63 AMG 6×6 излиза от производство, след като Daimler построи над 100 машини и иска да запази модела като лимитирано бижу. На мястото на лунохода идва не по-малко атрактивния G500 4×4².

Comments are closed.