Международни / Рали Новини

Марк Кома спечели Sardegna Rally Race 2013

mark_coma_sardegna_rally_race_2013Марк Кома (KTM) победи в Sardegna Rally Race 2013, кръг от Световния крос-кънтри шампионат на FIM. Това е трета победа за испанеца в островната рали-рейд надпревара и понастоящем е рекордьор по титли.

Кома успя да постигне преднина от 7 минути в 5-дневното Sardegna Rally Race 2013 пред португалеца Пауло Гонсалвеш, който пък дебютира с Honda и екипа HRC. На трето място остана испанецът Хоан Педреро, състезаващ се с Beta за Italian Dirt Racing Team.

Кома поведе още на първия етап от Алгеро до Арбореа, а на втория отстъпи позицията на Алесандро Ботури. В края на третия етап Марк отново си върна челното място в ралито. Испанецът спечели три специални секции и два етапа, запази самообладание и концентрация независимо от трудната навигация.

Интересна битка се заформи за второто и третото място на подиума. В нея участваха шест пилота, изоставащи с минути зад Кома. Пауло Гонсалвеш, Хоан Педредо, Сирил Депре (който дебютира с Yamaha) и италианците Алесандро Ботури, Андреа Манчини и Паоло Цеци (пристигнали в същия ред на финала). Ботури, който спечели три специални секции, изпусна шанса си заради проблем с горивната система няколко метра преди края на един от етапите.

Третият на подиума в Сан Теодоро, Хоан Педреро, доказа, че е способен да се състезава, а не да е „водоноска“ на Марк Кома. Педреро се присъедини към отбора Team Beta Dirt Racing в последния момент и без почти никаква подготовка спечели три специални секции и един етап от Sardegna Rally Race 2013.

Comments are closed.