АВТО 4x4 / концепции

Maserati Kubang излиза в пенсия, очакваме сериен SUV през 2014

Автосалонът в Пекин беше последна спирка за Maserati Kubang. Концептуалният SUV бе показан още в Детройт и Дубай, след световната си премиера във Франкфурт миналата есен.

“Пекин бе последното изложение за концептуалния Kubang”, заяви шефът на марката Харалд Вестер – “Следващото представяне ще бъде на сериен модел, който може да има и друго име”.

Все още няма официални подробности кога и къде ще видим сериен Maserati Kubang, но спекулациите приписват автосалона в Детройт в началото на 2014 година. И макар концептът да бе изграден изцяло върху платформата на Jeep Grand Cherokee, Maserati обещават, че серийният модел ще бъде едно от техните изключителни творения, със собствени двигатели. От друга страна, обаче, производството няма да е в Модена, а в Детройт…

Мераците на Maserati да навлезе в класа на луксозните всъдеходи датират от години. По-точно, след небивалия успех на Porsche Cayenne.И при Kubang, като при Bentley реакциите бяха смесени, дори се чуха мнения, че отзад “италианецът” прекалено много напомня за Audi Q7. Но все пак, няма прекалено много луксозни SUV, така че пускането на сериен модел вещае успех. И трябва да се бърза, защото на сцената излизат също Bentley SUV и Lamborghini Urus.

>>нашата игра с много награди<<

Comments are closed.