АВТО 4x4 / концепции

Мащабно обновяване на Mercedes G-Class през 2017 г.

mercedes_g-class_2017_facelift_1Култовият оф-роудър Mercedes G-Class, който е на пазара вече 35 години, ще бъде подложен на мащабен фейлифт през 2017 година. Последното обновяване на „кубчето“ бе през 2012, когато се появиха и новите G63 и G65 AMG версии, а късата база бе свалена от производство.

Независимо, че ще запази кодовото си име W463, иконичният оф-роудър ще получи значителни промени. На първо място е „отслабването“ с близо 200 кг, благодарение на алуминиеви материали. Ширината на следващия Mercedes G-Class ще се увеличи с около 10 см (до 1860 мм) а предното окачване вече ще е 3 или 4-точково. Инженерите ще инсталират електромеханична кормилна система. Външният квадратит дизайн на Mercedes G-class ще бъде променен с няколко нотки, взаимствани от концепта Ener-G-Force. В интериора ще станем свидетели на големи промени, увеличаващи пространството, комфорта и качеството. Очаква се да бъдат добавени нови системи за сигурност и асистиране на водача, както и по-широко използване на LED светлини.

Mercedes_g-class_2017_Ener-G-ForceMercedes G-Class 2017 ще получи изцяло нови трилитрови бензинови и дизелови двигатели, които в момента се разработват за новото поколение на Е-класата. Очакваната мощност на бензиновия агрегат е 360 к.с, а на дизеловия над 300. И в двата варианта, Г-класата ще бъде куплирана с новата 9-степенна автоматична трансмисия. Малко след появата на фейслифта, на пазара ще бъдат лансирани и следващите AMG варианти.

Comments are closed.