АВТО 4x4 / концепции

Mercedes-Benz пуска пикап!

mercedes-benz_vans_pickup_truck_conceptОт централата на Mercedes-Benz обявиха официално, че вече работят върху своя първи пикап, който трябва да се появи на пазара до 2020 година. Така, Daimler става вторият европейски производител след Volkswagen, който ще се пробва на пазара на средноразмерни машини за работа в тежък терен. Всъщност, тук можем да добавим и Fiat, който скоро ще предлагат ребрандирана версия на Mitsubishi L200.

Връщайки се на плановете на Mercedes-Benz за пикап, от компанията заявиха, че сегментът на средноразмерните машини в момента расте, трансформира се и е много обещаващ. Немската компания ще е първият премиум производител, който ще може да отговори на тези тенденции, създавайки собствено возило. Новият модел ще е прицелен към пазарите в Латинска Америка, Южна Африка, Азия и Европа. За момента явно планове за САЩ няма, тъй като там властват пълноразмерните тръкове. А може би от Mercedes-Benz изчакват да видят какво ще се случи с плановете на VW за такъв модел.

Отговорни за разработването на новия пикап ще са от подразделението Mercedes-Benz Vans. „Можем да отговорим перфектно на нуждите на клиенти, търсещи автомобил предлагащ много добри възможности за работа, комбинирани с комфорт, сигурност и дизайн на леките коли на Mercedes-Benz“, заяви Фолкер Морнингвег, шеф на Mercedes-Benz Vans. „Ще създадем първия пикап на марката според тази рецепта за успех.“

Comments are closed.