АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / концепции

Mercedes Coupe SUV (MLC) ще бори BMW X6

Mercedes Coupe SUV MLCMercedes Coupe SUV е звездата на Daimler в категория 4х4 на международния автомобилен салон в Пекин. Концептуалният модел представлява всъдеход – купе, чиито сериен вариант ще се изправи в директна борба с BMW X6.

Премиерата на Mercedes Coupe SUV се чака от доста време, като се очаква серийният вариант да носи името Mercedes MLC (или ML Coupe). Именно на базата на новия ML ще бъде развит и купе-кросоувърът. Концепцията е с дължина 4935 мм, ширина 2044 мм, височина 1739 мм и междуосие 2916 мм. За справка BMW X6 е с 58 мм по-къс, с 61 мм по-тесен и с 40 мм по-нисък, но с по-голямо със 17 мм междуосие.

Представеният в Пекин Mercedes Coupe SUV е с трилитров 6-цилиндров битурбо двигател с максимална мощност 333 к.с. и въртящ момент 480 Нм. Скоростната кутия е 9-степенна автоматична, а задвижването е на четирите колела със система 4Matic. В допълнение е внедрена и системата против накланяне на каросерията Active Curve System, която бе показана при новото поколение S-Class. Що се отнася до серийния Mercedes MLC, там подобно на М-класата се очаква актуалната гама 4-, 6- и 8-цилиндрови двигатели, както и топ модификация от AMG.

Mercedes Coupe SUV е с масивни 22-инчови джанти и е оцветен във фирмения цвят Alubeam, подсещащ ни за знаменитите спортни автомобили на Mercedes-Benz от първата половина на 20 век. Серийният модел ще се произвежда в завода на Daimler в Алабам, САЩ и ще е един от 12 нови модела, предвидени да излязат на пазара до 2020 година.

Comments are closed.