АВТО 4x4

Mercedes G-клас ще се произвежда до 2020 година

G-клас – култовият оф-роуд модел на Mercedes няма да бъде свален скоро от производствената линия. От няколко години се носят слухове и изявления за предстоящо пенсиониране на “кубчето”, но те така и не се оправдаха. За щастие!

Легендарният всъдеход на немците се радва на стабилно търсене от началото на производството си през 1979 година до ден днешен. Това е причината за последната информация, макар и неофициална, за подновяване на договора между Daimler и Magna Steyr, в чиито завод се асемблира моделът. Споразумението беше до 2016 година, но новата спогодба между компаниите е производството да бъде поне до 2020 година.

Годишно от австрийския завод излизат между 8500 и 10 000 автомобила, като почти цялата част от тях са предварително поръчани и за свободния пазар не остават особено много машини. Това е и една от причините, естествено заедно със здравината, уникалния комфорт и оф-роуд възможностите, G-class да държи много високи цени и на пазара на употребяваните автомобили с години.

В момента Mercedes работи по обновена версия на всъдехода, която няма да има големи външни промени, но ще бъде с доста обновен интериор и изцяло нов инструментален клъстер (конзола, арматурно табло, индикатори и т.н.). Също така се очаква G55 AMG да бъде заменен от още по-зли версии – G63 или G65.

Comments are closed.