spyshot / АВТО 4x4 / концепции

Mercedes G63 AMG Green Monster: 4х4 вместо 6×6 AMG

Mercedes_G63_AMG_Green_MonsterАвтомобилни папараци хванаха камуфлажен нов вариант на Г-класата, наричана в интернет Mercedes G63 AMG Green Monster. Возилото с брутални колела и размери изглежда като изтърван от „Джурасик парк“ праисторически хищник.

Според запознати, Mercedes G63 AMG Green Monster ще е версия с 4 колела на бруталната триоска G63 AMG 6×6. И като такъв, офроудърът е екипиран с агресивен боди кит, включващ уширени колесни арки, ревизирани стъпенки и модифицирани брони. Моделът има също допълнителни фарове, монтирани на покрива, увеличен клирънс и 5-лучеви нови джанти, „обути“ с гуми за оф-роуд.

За задвижването на Mercedes G63 AMG Green Monster ще се грижи добре познатият 5,5-литров V8 агрегат, с 544 к.с. мощност и 760 Нм въртящ момент. Моторът ще бъде стикован със 7-степенна автоматична скоростна кутия и 4х4 задвижване с бавни предавки и блокажи.

Все още няма друга информация за Mercedes G63 AMG Green Monster, но се очаква бруталният всъдеход да се появи на пазара още през първата половина на 2015 година.

Comments are closed.