АВТО 4x4 / тунинг

Mercedes G65 AMG Spyridon от Hamann

mercedes_g65_spyridon_hamann1На автомобилния салон в Женева, тунинг специалистите от Hamann представиха творбата си Mercedes G65 AMG Spyridon. Култовият офроудър е получил интересни промени в дизайна, както и, разбира се, повишена мощност на и без това бруталния V12 фитурбо двигател.

Капакът на двигателния отсек е изработен от карбон и тежи едва 6,5 кг, а същият лек и здрав материал е използван и за страничните огледала на новия Mercedes G65 AMG Spyridon. Сред останалите промени са нова задна престилка с вграден дифузьор, заден спойлер и странични степенки с LED светлини, които осветяват тройните изпускателни тръби от двете страни на автомобила. Самите ауспуси са направени от алуминий и са покрити със специална златна боя по нова технология на Hamann.

mercedes_g65_spyridon_hamann2Под карбоновия капак на Mercedes G65 AMG Spyridon, познатия 6-литров V12 битурбо двигател е „надут” с 90 к.с. и вече отдава 702 конски сили. Въртящият момент също е увеличен със 100 Нм до завидните 1100. В интериора могат да се забележат нови декоративни шевове на седалките и инструменталния панел, спортни педали, кожени панели на вратите със златен цвят и всякакви други глезотии.

Comments are closed.