АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / концепции

Mercedes GLC Coupe е отговорът на BMW X4

mercedes_glc_coupe_concept (1)Първи снимки и официална информация за концептуалния Mercedes GLC Coupe се появиха в интернет, ден преди световната премиера на кросоувъра на международния автомобилен салон в Шанхай утре. Описан като почти серийна стандартна студия, Mercedes GLC Coupe е отговорът на Mercedes-Benz срещу конкурентното SUV купе BMW X4.

Очакваният в серийно производство през 2016 година Mercedes GLC Coupe е базиран на второто поколение GLK (който е преименуван на GLC по новата система на немците), но подобно на проходимите купета на BMW, изглежда като по-малък клонинг на GLE Coupe.

mercedes_glc_coupe_concept (5)Mercedes GLC Coupe е дълъг 4,73 метра, а колесната му база е 2,83 м. Големите 21-инчови колела карат машината да изглежда по-голяма отколкото е, а сред най-интересните дизайнерски решения са новите LED светлини и искрящата слънчево жълта боя, която доста си отива с матовите и черните защитни панели в долната част на купето. Снижаващият се покрив позволява Mercedes GLC Coupe да е малко по-нисък от 1,6 м, а вдлъбнатите дръжки на вратите го правят да изглежда още „по-лачен“. Задната част на кросоувъра се отличава с четири стоманени изпускателни накрайника и LED светлини като на по-големия GLE Coupe.

mercedes_glc_coupe_concept (2)Що се отнася до задвижването, концептуалният Mercedes GLC Coupe е с V6 битурбо 3-литров двигател с максимална мощност 367 к.с. при 5500 об/мин и максимален въртящ момент от 520 Нм в диапазона 1400 – 4000 об/мин. Агрегатът е стикован с 9-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела 4MATIC.

Comments are closed.