Интересно / Холивуд 4x4

Mercedes GLE 450 AMG Sport Coupe за Jurassic World

Mercedes_GLE_450_AMG_Sport_Coupe_jurassic_world_3Наточеният нов кросувър Mercedes GLE 450 AMG Sport Coupe получи дигитална преработка, подходяща за появата му в новият касов филм Jurassic World. Новият римейк на култовия „Джурасик парк“ се очаква на големия екран това лято, а трилъчите високопроходими машини на Daimler отново ще са партньори във фантастичната лента.

Ще ви припомним, че няколко предсерийни машини от първото поколение на всъдехода Mercedes-Benz ML се появиха във втория филм от поредицата The Lost World: Jurassic Park през 1997 година. Новата версия на тоталния кинохит също ще разчита на подкрепление от автомобили Mercedes, сред които се спряга именно Mercedes GLE 450 AMG Sport Coupe. Тази версия на конкурента на BMW X6 се отличава доста от стандартния модел, но е позиционирана точно под „истинския“ AMG вариант на всъдеходното купе.

Mercedes_GLE_450_AMG_Sport_Coupe_jurassic_world_2Mercedes GLE 450 AMG Sport Coupe е дигитално преработен от carwow в подходящи за Jurassic Park окраски в жълто, зелено и червено, като цветовата комбинация е вдъхновена от подобно украсен Ford Explorer, участвал в първия „Джурасик парк“ през 1993 г. Новият Mercedes е с ролкейдж, стоманени решетки на прозорците и допълнителни метални защити пред броните, степенките и под купето.

На разположение на „динозавърския“ Mercedes GLE 450 AMG Sport Coupe е лебедка, заобиколена от допълнителни фарове, докато на покрива и огледалата има също такива допълнителн исветлини, подобряващи видимостта. Харпун, яки оф-роуд гуми, качени на оригинални ML джанти, увеличен с 50 мм клирънс и резервно колело на задната врата допълват оф-роуд пакета на коравия GLE, създаден за преследване на динозаври.

Mercedes_GLE_450_AMG_Sport_Coupe_jurassic_world_1От Daimler заявяват, че Mercedes GLE 450 AMG Sport Coupe ще участва в Jurassic world, при това с ръчно изработен за целта модел, но не се знае дали ще отговаря напълно или донякъде на представените рендери. Новият кинохит се очаква по кината на 12 юни тази година, като сред останалите оф-роуд звезди ще видим и гастрола на Mercedes-Benz G63 AMG 6×6.

Comments are closed.