MOTO & ATV / Мотокрос Новини

MG Enduro X 2015 край Елин Пелин този уикенд

mg_enduro_x_2015Ендуро надпреварата MG Enduro X 2015 ни обещава много зрелища, адреналин и приятни емоции този уикенд. Третият кръг от BG-X Ендуро шампионата за втора поредна година ще се състои из живописните райони на Елин Пелин, а организатори отново са мотоклуб MG Рейсинг.

До момента заявки за участие в MG Enduro X 2015 са подали близо 90 състезатели, които ще атакуват първите места в класовете “Експерт”, “Хоби” и “Сеньор” (за участници над 40 години). В първия ден те ще трябва да се справят с навигацията с GPS. Организаторите от MG Рейсинг са подготвили тежко и в същото време предизвикателно трасе с интересни специални тестове, които ще са предпоставка за здрави битки и интересен развой на събитията.

Последното е гарантирано и се допълва от факта, че лидерът в клас “Експерт” на BG-X Ендуро шампионата Теодор Кабакчиев (KTM) ще пропусне MG Enduro X 2015 заради участие в първия кръг от източно-европейския шампионат по екстрийм ендуро в Турция. Това пък от своя страна дава възможност за изява на други родни ендуро надежди, като Искрен Генов (Gas Gas), Михаил Митов (KTM), Пламен Пенчев (Husaberg), Денислав Цеков (KTM), Пламен Янков (KTM) и други. Всеки един от тях има реални шансове за първото място.

Навигацията и ендурокроса са две съвсем различни състезания, което е предпоставка за напълно различни класирания в събота и неделя, атрактивни състезания, голямо сито и борба до последно. С нетърпение очакваме MG Enduro X 2015!

Comments are closed.