АВТО 4x4 / премиери

MINI Countryman Coupe (Paceman) ще е на пазара през 2013 година

MINI Paceman ще се предлага серийно под името MINI Countryman Coupe рез 2013 година. Тривратият кросоувър, ще допълни гамата на марката в сегмента на градските автомобили с повишена проходимост.  Тази информация е била предоставена от достоверен източник на списание Car and Driver.

MINI Paceman, концептуалният вариант на триврат кросоувър, бе представен на автомобилното изложение в Детройт през 2011.

За момента няма нищо официално и информацията е богата площадка за спекулации. Но е логично да се вярва, че става въпрос за корпоративно решение на MINI, за да се допълни гамата на петвратия модел с много “по-MINI” версия с три врати. В резултат на такова решение, Countryman може да се окаже най-големия успех на марката, която смело нагазва в рентабилния сегмент на кросоувърите. И точно както при Porsche с техния Cayenne, именно модел с повишена проходимост, далеч от изконните ценности на MINI, да се окаже мегаселър и лице на британския производител под крилото на BMW.

Връщайки се на слуховете, при пазарната си премиера MINI Countryman Coupe ще бъде с двигателна гама, сходна с тази на петвратия кросоувър, включваща както атмосферен, така и турбодвигател с обем 1,6 литра. Естествено, клиентите ще могат да избират между вариант с предно или 4х4 задвижване.

Comments are closed.