BioLite / Outdoor / джаджи / къмпинг / МАГАЗИН

Мини-печката за къмпинг BioLite CampStove зарежда телефон

BioLite CampStoveСписание OFF-road.BG представя модерните, природосъобразни и лесни за употреба уреди на BioLite. Малките мобилни печки BioLite CampStove са с иновативна технология, която превръща отделяната от печката топлина в електричество. Те позволяват едновременно готвене на дърва и зареждане на малки електронни джаджи на открито сред природата, без нужда от контакт.

Уредите на BioLite използват собствена термоелектрическа технология, превръщаща топлината в електричество, което захранва вентилатор. Той от своя страна прави огъня максимално ефективен откъм отделяне на енергия. При нормалния открит огън се губи тъкмо тази енергия, която може да се използва за различни цели. Той генерира и токсичен дим поради непълното изгаряне. При печките BioLite вентилаторът насочва въздуха към огъня и значително подобрява горенето. Излишното електричество е насочено към USB вход за захранване на малки електронни джаджи като мобилен телефон или LED светлина.

BioLite_CampStove_offroadbg-newМини-печката BioLite CampStove е лесен за използване и природосъбразен продукт. Тя спомага готвенето с дървесина да е чисто, безопасно и толкова лесно, колкото и с горивата на нефтена основа. Няма нужда да се носи или купува горивото за печката – няколко дървесни корички или съчки, които могат да се намерят навсякъде сред природата вършат работа. Няма опасност от пожар, за разлика от открития огън, но приятното пукане на огъня и гледката на пламъка са запазени.

BioLite_CampStove_offroadbg-28BioLite CampStove е изключително лека и компактна. Височината й е 20 см, ширината 12 см., а теглото й е едва 935 грама. За завирането на 1 литър вода са нужни по-малко от 50 грама дървесина, а силата на огъня е 3.4 kW (LO), 5.5 kW (HI) на върха на пламъка. Ако огънят гори равномерно, водата ще кипне за по-малко от 5 минути.
Силата на USB устройството е постоянно: 2W @5V, най-силно 4W @5V. Уредът е съвместим с почти всички устройства, зареждащи се през USB вход, включително смартфони.
Време за зареждане: За iPhone 4S (2G), например, 20 минути зареждане осигуряват 60 минути време за разговор. Времето за зареждане зависи от устройството и от силата на огъня.
Комплектът включва: BioLite CampStove печка, торбичка за комплекта, инструкции за работа, USB кабел.

Цена – 295 лв. (купи от нашия онлайн магазин)

Печката BioLite CampStove препоръчително се комбинира със специалния малък грил BioLite Gryll и многофункционалния лек съд за готвене и варене BioLite KettlePot.

BioLite_gryll_offroadbgПреносимият BioLIte Gryll осигурява безопасен, непрекъснат и забавен начин да сготвите любимите си храни на горящата на дърва BioLite CampStove. Уникалният дизайн ви позволява да запазите пращенето, докато огъря гори и всичко това без необходимостта от въглени. Завъртайки и отваряйки капака ще имате пряк достъп до нивото на пламъците, без да нарушавате повърхността на грила. Лесните за сгъване крака и устойчив пластмасов капак ви позволяват да готвите скара без повече бъркотия и неприятни ситуации. Теглото на BioLite Gryll е 850 гр, а размерите в сгънато състояние са 24 x 30.5 x 8.9 см.
Цена – 135 лв. (купи от нашия онлайн магазин)

BioLite_KettlePot_offroadbg-3BioLite KettlePot e изключително лек съд за готвене, който ще ви служи, когато трябва да приготвите храна, без да се налага да жертвате ценно място във вашата раница. Ултатънката неръждаема стомана, от която е изработен съдът спомага за минималното тегло като в същото време не се прави компромис със здравината му. Без значение дали ще приготвяте кафе или ще готвите месо за четирима души след дълъг ден в планината, съдът за готвене BioLite KettlePot е винаги готов за работа. Голям плюс на този прибор е неговият обем, който позволява в него да бъде събрана печката CampStove, спестявайки ви ценно място.

BioLite_KettlePot_offroadbg-2Капакът издържа на високата температура, съхранявайки храната. Дава видимост към храна, която готвите и позволява нейното изсипване, когато е готова. Силиконово уплътнение държи капака на съда здраво прихванат, позволявайки лесното му махане при нужда. Вертикалните дръжки, изработени от топлоизолационен материал, са лесни за захващане и употреба. Корпусът е изработен от ултратънка неръждаема стомана, която е много лека и изключително здрава. Топлинен предпазител предпазва огъня от вятър, насочва пламъците и спомага за по-бързото приготвяне на храна. Размерите на BioLite KettlePot са 12 см ширина и 25 см височина, а теглото му е 465 г. Максималният обем е 1,5 литра, а комплектът включва съд, капак, купа и чантичка

Цена – 115 лв. (купи от нашия онлайн магазин)

biolite_campstove_bundleСписание OFF-road.BG предлага и специална цена с 9% отстъпка при покупката на цялата BioLite CampStove система с KettlePot и Gryll. Така, вместо 545 лв. ще платите само 495,95 лв. (купи от нашия онлайн магазин).

Посочените продукт могат да бъдат поръчани на телефон 02 9627142, e-mail: reklama@offroadbg.net или от нашия онлайн магазин Offroadshop.BG.

След 1 април 2014 ще може да ги видите и в новия шоурум на списание OFF-road.BG на адрес: София, бул. Тодор Александров, бл. 127Б, офис 3 (жк. Илинден, до кино „Арена – Запад“)

Този и други предлагани от нас продукти, на стойност над 150 лв., могат да бъдат закупени и на изплащане с Уникредит потребителско финансиране!

Comments are closed.