рали Breslau / Рали Новини

Министърът на спорта ще открие Balkan Breslau Rallye 2013

Balkan_Breslau_Rallye_2013Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева ще присъства на официалното откриване на международния оф-роуд маратон Balkan Breslau Rallye 2013. Министър Георгиева, заедно с г-н Милко Недялков, Областен управител на Област Ловеч и г-н Милен Милев, Кмет на община Тетевен, ще дадат официален старт на състезанието. Представителите на държавната и местната власт единодушно и категорично заявиха своята подкрепа за най-голямото оф-роуд състезание в България и се чувстват горди да открият такъв значим международен спортен форум.

В тази връзка, организаторите на Balkan Breslau Rallye 2013 с удоволствие съобщават, че на финала на състезанието в Шкорпиловци ще присъства Кметът на Община Варна г-н Иван Портних. Г-н Портних ще е специален гост на церемонията по награждаването на победителите в едноседмичния оф-роуд маратон.

В Сливен, където Balkan Breslau Rallye ще мине за втори път след миналата година, състезанието отново получава пълна подкрепа от местните влата. Кметът на Община Сливен г-н Кольо Милев отново ще е официален домакин на надпреварата и заедно с цялата общинска администрация ще осигури всички условия за благоприятното протичане на надпреварата. Г-н Милев е добре познат на обществото като радетел за развитието на спорта, в това число и моторните спортове, на територията на общината. Breslau е едно от най-големите моторни събития, което се провежда в района, редом с рали „Сливен”, шампионата по драг рейсинг и други.

Официалният старт на Balkan Breslau Rallye 2013 ще бъде пред общината в Тетевен на 14 септември от 19:00 часа, след което ще бъде и първият етап на ралито, който ще е нощен. Преди това, в 12:30 часа, ще бъде прологът за определяне на стартовата решетка. Той ще се състои на връх Васильов в района.

Веднага след откриването на Balkan Breslau Rallye 2013, където ще присъства като официално лице, Милен Милев ще трябва да смени костюма и вратовръзката със спортен екип и каска, тъй като ще бъде един от българските състезатели в оф-роуд надпреварата. Кметът на града-домакин на Breslau ще седне зад волана на своя добре подготвен 4х4 автомобил Jeep, за да премери сили с майстори от цяла Европа. Breslau Balkan 2013 съвсем не е първото оф-роуд състезание за градоначалника на Тетевен, който има зад гърба си участия в Националния оф-роуд шампионат и редица местни състезания. Нещо повече, самият Милен Милев е сред инициаторите и организаторите на състезанието „Тетевен 4х4”, което е едно от най-добрите оф-роуд мероприятия в България.

Comments are closed.