АВТО 4x4 / премиери

Mitsubishi Outlander 2016 дебютира в Ню Йорк

mitsubishi_outlander_2016_faceliftНа международния автомобилен салон в Ню Йорк бе представен новият Mitsubishi Outlander 2016. Фейслифтът на 7-местния кросоувър ще е първият серийно произвеждан автомобил на Mitsubishi, който демонстрира новия дизайнерски стил на компанията.

Козметичното “освежаване” обаче не е единственото нещо, с което се отличава Mitsubishi Outlander 2016 – в модела са направени и голям брой технологични и дизайнерски подобрения откъм функционалните възможности, качеството и безопасността.

mitsubishi_outlander_2016_facelift (2)Mitsubishi Outlander 2016 е с нова концепция на дизайна на предната част, наречена “Динамичен щит”. Този елемент, базиран на оформлението със странични протектори на бронята в различни поколения на Montero, осигурява защита както за хората, така и за автомобила. В шасито на Mitsubishi Outlander 2016 са направени многобройни подобрения, включително повишена структурна твърдост на каросерията и окачването, нова конструкция на окачването и кормилна уредба с електрическо усилване, шумоизолиращи стъкла отпред на задните врати, по-ефективна шумова изолация на различни места в автомобила, ново динамично предно окачване и тампони на задния диференциал, по-добри уплътнения на вратите, прозорците и двигателния отсек (всички модели). Освен това, безстепенната трансмисия (CVT) от ново поколение осигурява по-добро ускорение, по-голям КПД, по-ефективно превключване на предавките и по-добър пренос на въртящ момент (за всички модели, оборудване с CVT).

mitsubishi_outlander_2016_facelift (1)Екстериорният дизайн на Mitsubishi Outlander 2016 включва ново оформление на предната маска, предните калници, халогенните фарове, светодиодните габаритни светлини, долните секции на вратите, 18-цоловите алуминиеви джанти, задната маска и задните светодиодни светлини (за всички модели); както и електрически сгъваеми външни огледала, система за размразяване на чистачките на предното стъкло и светодиодни фарове (GT модел). Направена е реконфигурация и на интериора – нов дизайн на волана и покритията на седалките, акцентиращи декоративни елементи, задна сгъваема седалка, облицовка на тавана, аудио система с дисплей (всички модели) и автоматично затъмняващо се огледало за задно виждане с Homelink® (GT модел).

За SEL и GT моделите на Mitsubishi Outlander 2016 вече се предлагат и съвременните системи за безопасност на Mitsubishi, вкл. FCM (Система за ограничаване на последствията при челен удар), LDW (система за предупреждаване при отклоняване от пътната лента) и ACC (адаптивен круиз контрол).

Comments are closed.