Международни / Рали Новини

Mitsubishi Outlander PHEV на Asia Cross Country Rally 2014

Mitsubishi_outlander_PHEV_AXCR_2014_2За втора поредна година хибриден SUV Mitsubishi Outlander PHEV участва успешно в най-голямото рали-рейд състезание в Азия – Asia Cross Country Rally. Надпреварата, която е по стандартите на FIA, се проведе между 9 и 15 август, а на старта застанаха над 40 състезателни машини от всички класове . Състезателната машина, която е в серийния клас Т2 е на отбора Two & Four Motor Sports и с подкрепата на Mitsubishi Motors Corporation.

Състезателният Mitsubishi Outlander PHEV измина 1986-километровото тежко трасе в Тайланд и Камбоджа за 19:17 часа, с което време се класира на 14-о място в генералното класиране и победи в класа за хибридни и електрически задвижвани машини. Както вече споменахме, автомобилът е напълно сериен, като единствените модификации по него са предпазна клетка, усилено спортно окачване, увеличен клирънс и оф-роуд гуми. В допълнение, заводската 4х4 система Super All-Wheel Control (S-AWC) е била настроена да доставя по-добро сцепление в оф-роуд условия.

Mitsubishi_outlander_PHEV_AXCR_2014Участието на Mitsubishi Outlander PHEV в Asia Cross Country Rally 2014 е било използвано от техническия департамент на Mitsubishi за проверка и допълнителни тестове на хибридната система, като според инженерите, резултатите са повече от задоволителни, а автомобилът е имал само леки щети по време на надпреварата, но чисто механични, което е нормално за такова тежко рали.

Comments are closed.