АВТО 4x4 / бизнес / ИСТОРИЯ

Mitsubishi Pajero чукна 3 милиона бройки

mitsubishi_Pajero_3_ millionMitsubishi Motors отбеляза появата на 3-милионния екземпляр от всъдехода Mitsubishi Pajero за периода от началото на производство през 1982 г. – в завода “Pajero Manufacturing Co., Ltd.” в префектура Гифу (Япония) и производствените мощности в страни извън Япония.

Mitsubishi Pajero (познат на някои пазари като Mitsubishi Montero и Mitsubishi Shogun), който е наследник на четириколесното торпедо PX 33 от 1936 г., се превръща още с появата на първото поколение в Япония през май 1982 г. в пионер на нова тенденция – на SUV, ориентиран към съвременния начин на живот.

mitsubishi_PX33_mitsubishi_pajero_predecessorЧетирите поколения на Mitsubishi Pajero привличат особено много вниманието на клиентите в Европа, превръщайки този регион в най-големия и все още нарастващ световен пазар за този модел (за периода януари-ноември 2014: 5,892 амтомобила или + 29%). Резултат, който без съмнение се дължи и на изключителните постижения в автомобилния спорт, с които никой друг SUV не може да се похвали, включително 12 победи на легендарното Рали Дакар, както и 14 световни купи FIA от кроскънтри ралита.

Днес Mitsubishi Motors продължава да разработва автомобили за сегмента на пълноразмерните SUV, адаптирайки се към бъдещето с решения, показани в концептуалния модел 2013 Concept GC-PHEV, който се сочи за превю на следващото поколение Mitsubishi Pajero или негов наследник.

Comments are closed.