игри и конкурси / Интересно

„Моето оф-роуд возило 2“: Борис Хаджиценев и Lada Niva

vozilo_lada_niva_borisНовият участник в рубриката ни „Моето оф-роуд возило“ е тази Lada Niva на нашия читател Борис Хаджиценев. Борис леко неуверено подаде своята заявка, притеснявайки се, че неговият джип не може да се мери с истински оф-роудъри. Но именно Lada Niva според нас се е доказала като истински оф-роудър. Така че, напред! Ето и краткия разказ на Борис:
Ето и моето оф-роуд возило. То малко не може да се мери с истинските оф-роуд, возила, но пак спада към тяхната графа.. И понеже знам, че никой от под-форума на Лада не е писал още, та да се престраша първи, с риск да ме „нахокате“, че не е за тук.

vozilo_lada_niva_boris (1)Lada Niva 1.6, дата на първа регистрация, далечната, 1988-ма година. При мен е от 3 години, преди мен я е карал шеф на банка. Била е с електрически огледала, още стоят копчетата за тях… Почти в стоков вид, има някои дребни подобрения като халогенни фарове, нови гуми, експедиционен багажник, офроуд оборудване – колани, въжета… Обмисля се и по-сериозен тунинг, но за пролетта, живи и Здрави! За моите цели /Рибарство и разходки из природата/, моята Lada Niva си е напълно идеална.

vozilo_lada_niva_boris (3)Когато за първи път я подкарахме, беше на дърпане, защото раздатъчната и кутия беше счупена на две, но пък двигателят й излезе железен. Оттам се почна едно стягане, няма нещо, което да не е пипнато по нея и се стигна до горе-долу идеален вид, поне за нас…

После се започна с оф-роуда: „Оттук аз минах, ти не можеш“ и те така, до ден днешен, отблагодарява си се за усилията пущината :)

Хареса ли ви свежата Lada Niva на Борис? А защо не ни разкажете и за вашето оф-роуд возило? Вижте как!

Comments are closed.