игри и конкурси / Интересно

„Моето оф-роуд возило“ : Диян и Любен Диневи и Toyota LC 73

moeto_vozilo_toyota_lc_73_dinevi (2)Поредният участник в рубриката ни „Моето оф-роуд возило е тази прекрасна и добре позната на оф-роуд обществото Toyota LC 73 (Land Cruiser серия 73). Ето какво ни разказва за нея Диян Динев, който заедно с брат си Любен е работил по проекта и двамата като екипаж смело се пускат по различни състезания с придобивката си:

moeto_vozilo_toyota_lc_73_dinevi (1)Да представя и нашето возило – Toyota LC 73, 1992г. Купихме я леко претъркаляна през таван и след кратко размишляване започнахме да възстановяваме.

Като начало я купихме заради мостовете, мислехме да правим тръбарка с мостове от Toyota, но след като я възстановихме в заводски вид ни хареса и я покарахме малко като такава. След зимната оф-роуд среща през 2012 г. в Стара Загора установихме, че двигателят 2.4D не е за нас и почна филма…

moeto_vozilo_toyota_lc_73_dinevi (5)Най-напред я поокастрихме с 45см отзад и 15см отпред с цел добър ъгъл на атака. Изработихме цялата предна част от епоксидна смола за олекотяване и здравина, тъй като след всяко състезание се налагаше да се изчуква и боядисва наново. В проект е и всички детайли по купето да са от стъклопласт.
moeto_vozilo_toyota_lc_73_dinevi (4)

Направихме защитна клетка и монтирахме лебедка в купето и ред други глезотийки като трипмастер, въздушен блокаж на задния мост, нови пружини и амортисьори, бъмпстопове, усилване на всички щанги. Естествено, наложи се и монтирането на минусови джанти 16-ки на -44 и гуми „бутонки“ 33-ки.

moeto_vozilo_toyota_lc_73_dinevi (3)Накрая дойде веселата част – решихме да монтираме двигател 3.0 V6 бензин от Hilux на 73 серия. Такова нещо не беше правено досега в България и нямахме никаква информация дали ще се получи удачно. Ефектът ни порази – сила на на ниските обороти и огромна тяга във високите.

И се почна едно ходене по състезания и събори с красавицата, която не ни предава и споделя нашата любов към оф-роуда.

moeto_vozilo_toyota_lc_73_dineviХареса ли ви модифицираната Toyota LC 73 на братята Диян и Любен  Диневи? Можете да ни представите и вашето оф-роуд возило – вижте как!

Comments are closed.