Рали Дакар / Рали Новини

Monster Energy Rally Raid с 3 екипажа на рали Дакар 2015

monster_energy_rally_raid_team_dakar_2015Monster Energy представи отбора си за рали Дакар 2015. Тимът има сравнително къса, но много успешна история в пустинната надпревара. В партньорство с X-raid, отборът е печелил състезанието три пъти – през 2012 и 2013 г. със Стефан Петерханзел и през 2014 г. с Нани Рома. В допълнение Кшищоф Холовчиц стана FIA шамион в крос-кънтри категорията през 2013 г. Идното издание на рали Дакар ще е нова глава за MINI ALL4 Racing. Monster Energy Rally Raid Team ще стартира с още повече опит и желание за победа.

monster_energy_rally_raid_team_dakar_2015 (2)Нани Рома и Мишел Перен ще защитават титлата си от последния „Дакар“. Дуото успя да победи на още две ралита този сезон и ще пътува за Южна Америка все така амбицирано. „Да спечеля рали Дакар с автомобил, точно 10 години след като победих с мотоциклет, бе един от най-хубавите моменти в живота ми. През януари ще трябва да сме още по-силни. Смятам, че Monster Energy с MINI ALL4 Racing е най-добре подготвеният отбор, но това е рали Дакар – все нови предизвикателства. Условията и конкуренцията ще се опитват да ни пресират колкото могат“ – каза Рома.

Вторият пилот на Monster Energy Rally Raid Орландо Теранова също може да каже, че сезонът му е успешен. С 5-та позиция на Дакар 2014, 35-годишният състезател финишира на втора позиция на Баха Арагон и Рали Мароко. „Искам да спечеля и се трудя здраво, за да постигна целта си“ – каза Теранова, който ще кара червено-черно MINI ALL4 Racing. „С нетърпение чакам състезателните дни в Боливия. Ще карам там за първи път. Нашите автомобили трябва да са най-добри за маратонския етап.“

monster_energy_rally_raid_team_dakar_2015 (1)Полякът Кшищоф Холовчиц също може да се радва на титла. След като финишира на 6-та позиция на тазгодишното издание, полякът спечели Баха Полша. „Искам да съм на подиума на всяка цена!“ – яростно отбеляза той. „Дакар 2015 на теория е по-къс, но със сигурност ще е още по-труден.“

Освен трите машини на Monster Energy Rally Raid, X-Raid ще има още 5 състезателни автомобила Mini all4 Racing. С машина на X-Raid отново ще е Насър ал Атия, за чиито проект ще ви разкажем по-късно днес.

Comments are closed.