АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Мощен, но екологичен: Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro

Audi_Q7_e-tron_3.0_TDI_quattroЕкологичният кросоувър Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro бе сред звездите на марката от Инголщад по време на международното автомобилно изложение в Женева. Определено изглеждащ като конвенционалния си събрат, новият модел е с някои дребни разлики в дизайна като променена предница с ревизирана решетка, както и нова задна броня и аеродинамични 19-инчови лети джанти.

Интериорът на Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro предлага дигитален инструментален панел и MMI навигационна система, които са пряко свързани с хибридната система и управлението й. Навигационната система, например, предава данни в реално време за състоянието на трафика и прави калкулации за по-ефективен маршрут. Моделът разполага с електромеханичен усилвател на волана, както и термална помпа, която избутва загретия от електрокомпонентите въздух в купето, за да оптимизира изразходването на енергия за подгряване.

За задвижването на Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro са отговорни 3-литров TDI дизелов агрегат и хибридна система (електромотор и литиево-йонна батерия). Комбинираната мощност набъбва до 373 к.с., а общият въртящ момент е 700 Nm. С тези технически характеристики Q7 e-tron развива 100 км/ч от място за точно 6 секунди и продължава да ускорява до 225 км/ч. Инженерите от Инголщад обещават, че при спокойно шофиране в градски условия разходът на гориво ще е 1.7 литра на 100 км, а движението на електричество ще продължава до 56 км. Общият пробег (на ток и на дизелово гориво) нараства до 1410 км. Когато акумулаторната батерия се изтощи са й нужни 2 часа и половина, за да се зареди изцяло.

Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro ще се предлага на пазара в Германия от следващата пролет, а цените ще станат ясни малко преди това.

Comments are closed.