рали Breslau / Рали Новини

Мощно българско участие на рали Breslau Balkan 2013

bgteams_breslau_balkan_2013 (3)Броени дни остават до старта на международния оф-роуд маратон Breslau Balkan 2013. Надпреварата, която стартира на 14 септември в балканския град Тетевен, привлече на старта си 70 екипажа от 18 държави, които ще участват в два класа – „крос-кънтри” и „екстремен”. Сред пъстрата кавалкада, разбира се, присъстват и няколко български машини. При това, карани от неслучайни хора. На стартовата арка ще застанат многократен оф-роуд шампион, участници в рали „Дакар”, легенда на българските моторни спортове и дори… кмет!

Своята титла от миналата година в крос-кънтри класа ще защитават Десислав Славчев и Маргарита Стайнова (Mercedes G). Тандемът, който след организатора на Breslau Balkan 2013 Александър Ковачев, има най-много записани участия в полското издание на ралито, ще срещне ожесточена конкуренция. Сред подготвените екипажи ще е този на участниците ни в рали „Дакар”, Silk Way и „Мароко” Петър Ценков и Иван Маринов (Opel Antara RR). Ценков и Маринов миналата година дълго време водеха в генералното класиране, но поредица от несполуки ги отпрати доста назад на финала.

bgteams_breslau_balkan_2013Дебют в Breslau Balkan 2013 ще направи ветеранът Владимир Илиев. Доайенът на автомобилния спорт и баща на най-добрия български рали пилот Димитър Илиев, ще застане зад волана на Mitsubishi Pajero. С такъв автомобил Владо направи своя състезателен оф-роуд дебют през 2007 година на Balkan Offroad Rallye в Пловдив.

Атрактивното българско участие се допълва от Милен Милев – кмета на града-домакин на старта на Breslau Balkan 2013 Тетевен.  Г-н Милев е доста запален по оф-роуда и е активен участник в Националния шампионат, както и в организационния екип на състезанието „Тетевен 4х4” – едно от най-добрите в страната, по мнение на участници и фенове. „Оф-роуд кметът” залага на американска машина Jeep.

Както вече споменахме, Breslau Balkan 2013 ще започне на 14 септември в Тетевен. Официалният старт ще е в центъра на града, последван от пролог и атрактивен нощен етап в Балкана. Повече подробности ще откриете скоро в сайта на надпреварата www.rallye-breslau.com, както и на сайта на официалния медиен партньор – списание OFF-road.BG (www.off-road.bg).

Comments are closed.