рали Breslau / Рали Новини

Мощно българско участие в Balkan Breslau Rallye 2014

balkan_breslau_rallye_2014_bg_teamsБроени дни остават до старта на Balkan Breslau Rallye 2014. Българската версия на най-голямото оф-роуд състезание в Европа, традиционно привлича и родни състезатели, а тази година техният брой е направо впечатляващ.

На стартовата арка в морската ни столица Варна ще видим цели 11 български състезателни машини. При това, родни пилоти ще има в три от класовете на крос-кънтри (рали-рейд) категория, а на Balkan Breslau Rallye 2014 за първи път ще имаме представители в екстремната трофи категория.

Започваме с рали-рейд автомобилите, където е лавината от българи на старта на Balkan Breslau Rallye 2014. Точно 7 остават родните автомобили, след като миналогодишните шампиони Петър Ценков и Иван Маринов в последния момент не потвърдиха своето участие. Така, на стартовата арка на Balkan Breslau Rallye 2014 ще видим екипажите Десислав Славчев – Маргарита Стайнова (Mercedes), Милен Милев – Десислав Цветанов (Toyota), Димитър Ничев – Гергана Калинова (Nissan), Методи Паунов – Асен Василев (Nissan), Иван Раев – Антон Дйоков (Dacia Duster), Ивайло Върбанов – Георги Антов (Mitsubishi) и оф-роуд ветеранът Петър Минчев (Mitsubishi).

На старта на Balkan Breslau Rallye 2014 за първи път ще видим бългаски състезатели с мотоциклет и SSV. При двуколесните, честта на града – домакин ще брани Димитър Боевски (КТМ), а с бъги ще участва Цанко Цанков, навигиран от „желязната ATV лейди“ Зорница Тодорова.

Както вече споменахме, също така за първи път, на Balkan Breslau Rallye 2014 България ще има участници и в екстремната (трофи) категория. Два екипажа са подали заявка за надпреварата – Веселин и Борис Петкови (Nissan), както и русенският тандем Гюнайдън Мурат – Атанас Арабаджиев (Jeep).

Balkan Breslau Rallye 2014 започва с пищна церемония в центъра на Варна на 20 септември (събота) преди обед, по време на която ще се проведе и техническият преглед на надпреварата. Същият ден ще е и първият състезателен етап на едноседмичния маратон. състезанието ще може да бъде следено в реално време на сайта на ралито www.rally-breslau.com

Comments are closed.