MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Мотокрос: Петър Петров 8-ми в Гран при на Италия

motokros_petrov_gp_italy-1Петър Петров завърши на осмо място в Гран при на Италия, девети кръг от световния шампионат по мотокрос в клас МХ2. Българският пилот от заводския тим на Kawasaki спечели сбор от 24 точки в двата манша, благодарение на което запази 11-ото си място в генералното класиране на шампионата.

Петров срещна сериозни трудности по време на дъждовния уикенд в Италия, след като редица проблеми по мотокрос трасето край Маджора му отредиха едва 18-о място в квалификационното състезание. Българинът, обаче, бързо възстанови своето изоставане в първия неделен манш и дори преследваше двукратния световен шампион Джефри Херлингс (КТМ, Холандия) до самия край на състезанието. В крайна сметка Петров видя карирания флаг от седмо място и с време 37:13.108 минути. Победител в първото състезание за деня стана Александър Тонков (Хускварна, Русия), а на почетната стълбичка се качиха още първенецът от миналата година и съотборник на Петров – Жорди Тишиер (Франция), както и Тим Гайзер (Хонда, Словения).

Във второто състезание, проведено също при много тежки условия, Петров завърши надпреварата на 11 място, след като не успя да изпревари бавната групичка пред себе си, включваща трима състезатели. В края на деня на трасето се беше очертала суха линия, заобиколена от дълбока кал, която забавяше опитите за атака. Българският пилот на Кавазаки финишира с време 35:13.806, докато победител с 34:14.548 стана спечелилият „холшота“ Херлингс. В крайна сметка мотокрос Гран при на Италия спечели Тим Гайзер, който във втория манш финишира на второто място. Майкъл Иванов (Хускварна, България) не успя да спечели точки в този кръг след 25-о и 30-о място.

“Един уикенд с подвиги и падения. В събота паднах още на първата обиколка и трябваше да наваксвам от последното място, заради което се класирах 18-ти. В първия манш в неделя направих лош старт, но успях да се добера от 19-та до 7-ма позиция. След това паднах, но въпреки това пак успях да финиширам 7-ми. Във втория манш паднах на първия завой и нямах възможност да постигна по-добро класиране от 11-та позиция и 8-ма в овърола. Все пак работим върху бързината и нещата се развиват добре, което много скоро ще даде резултати“ – заяви Печето след финала.

Comments are closed.