MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Мотопроизводителите Gas Gas и Ossa се обединиха

gas_gas_ossa_mergeGas Gas и Ossa са бутикови производители на оф-роуд мотоциклети. След договор, сключен през пролетта на 2013 г. производството на испанските компании бе събрано в една фабрика и индустрията съзря бъдещо обединяване на марките.

Това вече е факт, след официално изявление от двете компании. Няма официална информация кой производител е погълнал другия, но според осведомени анонимни източници именно от Gas Gas са закупили Ossa.

И двата производителя едва оцеляват след икономическия срив в Испания и явно са решили да загърбят егото си, защото това явно е най-безболезненият изход от кризата.

Откакто Ossa сглобява мотоциклетите си във фабриката на Gas Gas, финансовите, инженерните и проектантските операции на двете марки са довели до сериозно оптимизиране на разходите.

Въпреки сделката, официалната информация е, че двете марки ще продължат да се развиват автономно, като от Ossa обещават нови траял модели и дори уличен мотоциклет. Дано това сливане помогне на фирмите да прескочат тежката ситуация.

Comments are closed.