Рали Дакар / Рали Новини

Мотоциклетист загина в рали Дакар 2015

michal_hernik_dies_during_dakar_2015_rallyРали Дакар 2015 не се размина без смъртен случай, колкото и да се надявахме. За пореден път състезател намери смъртта си на трасето на пустинната надпревара, за пореден път това е мотоциклетист.

Първата, и надяваме се последната, жертва на рали Дакар 2015 е полският мотоциклетист Михал Херник (Michal Hernik, No. 82, KTM), дебютант в пустинния маратон.

39-годишният Херник, дебютант в рали Дакар 2015, е открит мъртъв от организаторите на трасето на днешния трети етап от надпреварата. Обстоятелствата около смъртта му все още не са уточнени, тъй като състезателят не е подал никакъв сигнал за бедствие.

Организаторите на рали Дакар 2015 са загубили сигнала от сателитния тракер на Херник в 15:16 часа местно време и 7 минути след това е започнала акция по издирването му. Медицински хеликоптер е открил мотоциклетиста на 206-ия километър от етапа, на около 300 метра извън трасето в 16:03 часа, но за съжаление докторите единствено са констатирали смъртта на полския пилот.

Comments are closed.