Международни / Рали Новини

Над 200 машини на старта на Baja Aragon 2014

g-energy_baja_aragon_2014Днес стартира Baja Aragon 2014 – кръг от Световния рали-райд шампионат на FIA. Надпреварата, която привлече на старта си над 200 състезателни машини от всички категории, се провежда за 31 път в района на Теруел, Испания. Както вече знаете, екип на списание OFF-road.BG ще следи надпреварата на живо, по покана на отбора G-Energy с пилот Владимир Василиев (Mini x-Raid) и Нис Петрол – бензиностанции Газпром.

Василиев е водач в ранглистата на FIA и Baja Aragon 2014 определено е много важно състезание по пътя към титлата му в Световния шапионат. Руснакът, обаче, ще срещне сериозна конкуренция, тъй като почти целият световен елит ще бъде на старта. Сериозна ще е вътрешната конкуренция срещу пилота на G-Energy, тъй като поддържащия го екип на X-Raid е записал още 5 машини, начело с настоящия шампиона от „Дакар“ Нани Рома, Орландо Теранова, новото попълнение Ерик ван Луун, Мартин Качарски иАйдън Ракимбаев от Казахстан.

g-energy_baja_aragon_2014_2Срещу армадата от Минита в Baja Aragon 2014 ще се изправят много силни пилоти на Toyota – арабските звезди Насър Ал Атия и Язид ал-Раджи, поляците Марек Дабровски и Адам Малиш, Рейналдо Варела и Александър Желюдов. Преди време писахме, че на старта се очаква Жан-Луи Шлесер с новия си 4х4 болид, но зад волана на новата машина ще бъде Хоан Рока.

При мотоциклетите, отсъствието на заводските пилоти на КТМ дава основание да мислим, че основен претендент за победата в Baja Aragon 2014 ще бъде Хуан Бареда (Honda).

G-Energy Team е проект на Gazprom Neft за подкрепа на руски отбори в световната и домашната рали-рейд сцена. Компанията доставя специализирани викококачествени моторни и трансмисионни масла с премиум марката G – Energy Racing, които се тестват в най-екстремните условия, каквито ще са и отсечките на Baja Aragon 2014.

G–Energy е премиум бранд масла на Gazprom Neft, предназначени за последните модели европейски, азиатски и американски автомобили. Смазочните атериали се произвеждат в Бари, Италия и разполагат с адаптивна технология ACF за подобряване на характеристиките на двигателя.

Comments are closed.