Международни / Рали Новини

Над 75% от квотата за BAJA300 Mitteldeutschland е запълнена

Няколко седмици след старта на регистрацията за най-голямото европейско баха състезание BAJA300 Mitteldeutschland (Баха 300 Централна Германия), над 75% от квотата от 300 стартиращи машини е запълнена. Очакват се екипажи от цяла Европа, като все още не е потвърдено българско участие.

Новата надпревара, която е идеен наследник на Baja Saxonia, се организира от клуб “4х4 Лайпциг” на добре познатия и от българските фенове терен недалеч от Лайпциг. BAJA300 Mitteldeutschland ще се проведе от 17 до 20 май тази година и обещава трасе с обща дължина от 480 състезателни километра.

Ще ви припомним, че наши пилоти са покорявали този европейски връх. При автомобилите, Александър Ковачев и Димитър Лазаров записаха две поредни победи през 2009 и 2010 г. През 2010 триумфирахме и в ATV, и мотоциклетната категория. При четириколките, първите български участници в рали “Дакар” Петър Ценков и Тодор Христов завършиха съответно 1-ви и 3-ти. Със същото класиране при мотоциклетите могат да се похвалят Пламен Йоцов и Цветомир Иванчев. През 2009, също с ATV, записахме трето място в лицето на Борис Червенков.

Comments are closed.