Интересно

Наградиха OFFRoad-Bulgaria за гражданска доблест в бедствията

Форумът OFFRoad-Bulgaria беше отличен с награда за проявен граждански дълг и инициативност от „Пожарна безопасност и защита на населението“. Наградата – плакет и грамота, връчи директорът на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов. Това стана на церемонията „Пожарникар на годината“ в Централния военен клуб в София. На нея присъстваха вицепремиерът Цветан Цветанов, министърът на младежта и спорта Свилен Нейков, главният секретар на МВР Калин Георгиев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов.

OFFRoad-Bulgaria излъчи трима свои представители – Николай Николов от София, Илиян Белов от Стара Загора и Георги Калашев от Пловдив, които се качиха на сцената, за да получат наградата от името на целия Форум. Това е първата награда от този тип, която се връчва на OFFRoad-Bulgaria. Тримата бяха основни участници в акциите в Николаево и Ямна, които обърнаха вниманието на държавните институции към възможностите на доброволческите формирования и възможностите на Форума да помага по време на кризи.

На сцената пред официалните гости и журналистите от всички водещи медии, Владимир Йончев, главният редактор на OFFNews.bg, новинарския сайт на портала OFFRoad-Bulgaria.com, връчи грамоти от името на Обществения съвет на Форума и скромни награди с логото на OFFRoad-Bulgaria.
Това е признание за десетките, ако не и стотици акции на Форума, в които са участвали стотици, ако не и хиляди негови членове, каза Владимир Йончев от трибуната.

След церемонията шефовете на регионалните структури на ПБЗН сами потърсиха хората от Форума и поискаха да се запознаят с тях, да разменят координати и да съгласуват бъдещи действия.
По-късно в редакцията на OFFNews.bg на импровизирана церемония грамоти от името на Обществения съвет и награди от OFFМedia получиха всички участвали в акциите в Ямна, Николаево, Дедово и Равнище.
Фирмата UVT, която е на участник във Форума, пък дари 2 СПОТ-а – по един за пловдивската и старозагорската група. Чрез това сателитно проследяващо устройство може да се следи онлайн къде са намират колите.

Церемонията „Пожарникар на годината“ първоначално беше насрочена за 7 февруари тази година. Само ден по-рано обаче скъсана язовирна стена заля харманлийското село Бисер и церемонията беше отложена. OFFRoad-Bulgaria пръв достави храни и вода на бедстващото село, а в следващите дни организира на 7 места в страната пунктове за събиране на дарения, които бяха закарани към бедстващите райони.

източник: www.offnews.bg ; снимки: Сергей Антонов

Comments are closed.