АВТО 4x4 / концепции

Направи си сам… Humvee

От 1984 г. High Mobility Multipurpose Wheeled автомобилите, познати ни като Humvee, обслужват армията на САЩ и са използвани в бойни операции по целия свят. През 90-те, с появи и култовата цивилна версия Hummer, станала много популярна, благодарение на Арнолд Шварценегер.

Както и да е, и Humvee, и Hummer отиват в историята, но все още имат своите верни фенове. От друга страна, американската армия вече пенсионира военните джипки, което кара производителя им AM General да търси нови начини за да продължава да генерира някакви приходи.

Една такава идея е да се пусне “направи си сам” кит Humvee от т.нар C-Series, който ще е на цена около 59 000 долара. За тези пари клиентите ще получават шаси с окачване и кабина, но ще трябва сами да си набавят двигател и скоростна кутия.

Под капака ще може да се побере, например, дизелов двигател Duramax V8 и Allison скоростна кутия за $75,000. Причината, поради която този кит е предпочитан, е защото няма всички излишни джаджи на военния си събрат. Таванът и вратите са платнени, няма шумоизолационни материали, климатик и други екстри. Някои от включените опции са система за следене на налягането в гумите и двукомпонентни джанти.

Трябва да споменем, че C-Series Humvee ще има място за четирима пасажера и два горивни резервоара. Като опция се предлага подгряване на челното стъкло, различни цветови изпълнения, както и защити за двигателя и силовото предаване.

Comments are closed.