АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / тунинг

Направиха и Lada Niva 6×6

lada_niva_6x6 (10)Триосната мания явно завладява света. След Mercedes AMG, Land Rover от Kahn и Jeep Wrangler, сега е ред и на Lada Niva 6×6. Това уникално чудо на инженерната и творческата мисъл ни отвежда този път на изток – в родината на ладите Русия.

Всъщност, тази Lada Niva 6×6 е дело на група ентусиасти, а не на завода АвтоВАЗ. Затова и не изглежда възможно най-перфектно, но можем да простим всичко заради интересния резултат и вложените усилия. Това не е първата подобна разработка и сигурно няма да е и последната…

Подобно на G63 AMG 6×6 и Wrangler 6×6 и Lada Niva 6×6 е направена по концепцията за пикап. Групичката от руския град Самара е удължила леглото и рамата за да се побере допълнителният мост, като е сложен и ролкейдж. Допълнителното оборудване включва стоманени брони и прсгове, ванти и голям багацник на покрива с допълнителни фарове.

Нямаме никаква техническа информация за задвижване, диференциали и т.н., но сме сигурни, че Lada Niva 6×6 едва ли е със стоковия 1,7-литров бензинов агрегат от конвенционалната „Нива“. При всички положения, по-интересното е, че триосният всъдеход явно е легален за движение по пътищата, тъй като си има нормални регистрационни номера..

Comments are closed.