Рали Дакар / Рали Новини

Насър Ал Атия с Toyota на рали Дакар 2015

Nasser_Al-Attiyah_toyota_dakar_2015След Стефан Петерханзел, сега и победителят от рали Дакар 2011 Насър Ал Атия напуска немският отбор X-Raid за да кара с Toyota в следващото издание на пустинния мегамаратон. За избора на катарския пилот съобщи днес авторитетното издание Gulf-Times.com.

Ал Атия победи преди 4 години в рали Дакар с Volkswagen. След това стартира проект с Роби Гордън и бъги Hummer, а миналата година заедно с Карлос Сайнц участваха с американски бъгита. На рали Дакар 2014 Насър завърши трети зад волана на X-Raid Mini, а в немския тим караше преди да отиде във Volkswagen.

„Участвах с X-Raid Mini – отбор, който е печелил „Дакар“. Но Toyota никога не е печелила тази надпревара и искам да стана първият победител в рали Дакар с тази марка. От Toyota разговарят отдавна с мен, но имах ангажименти към друг тим. Мисля, че сега е правилното време да сменя отбора, защото toyota имат един наистина силен автомобил. Започвам подготовката си възможно най-скоро, за да свикна с новата машина“.

Освен в победата на рали Дакар, Насър Ал Атия се е прицелил и в титлата от WRC-2, след като победи в Португалия и Аржентина, а освен това е лидер и в рали-шампионата на Близкия Изток.

Comments are closed.