Рали Дакар / Рали Новини

Най-бързите в етап 6 на рали Дакар 2015

rali_dakar_2015_shortnews_day6Днешният шести етп на рали Дакар 2015 отведе участниците в Икике, с финал в центъра на чилийския град. Отсечката, с дължина 318 км за мотоциклети и ATV и 277 км за автомобили и камиони, за пореден ден бе оспорвана и много интересна.

При мотоциклетите, етапната победа бе спечелена от Елдер Родригеш (Honda), след като лидерите в генералното Хоан Бареда и Марк Кома се изгубиха във втората половина на етапа. Втори за деня бе Тоби Прайс, който се окопити след злощастните си дни, а трети бе още един пилот на японския производител – Пауло Гонсалвеш. Пабло Куинтанила трябваше да свали темпото след два успешни дни, след като и той се изгуби по едно време, но като цяло запазва 4-тото си време в генералното класиране на рали Дакар 2015. Като цяло, няма промени в челото, след вчерашния етап.

При ATV-тата, днес Игнасио Касале припомни кой е настоящият щампион в надпреварата, като грабна етапната победа с малко над 8 минути пред Рафал Соник. Полякът все още е начело, като разликата му с Касале е 16 минути.

При автомобилите, станахме свидетели на перфектен ден за Насър Ал-Атия, който измъкна смешните 37 секунди на Жиниел Де Вилиерс и Нани Рома. В генералното класиране на рали Дакар 2015, Ал Атия води пред Де Вилиерс с малко над 11 минути. Трети е Язид Ал-Раджи (7-и за деня), на почти 29 минути от катарския пилот на Mini.

При камионите, Едуард Николаев записа своята трета поредна победа в рали Дакар 2015, изпреварвайки съотборниците си Айрат Мардеев и Андрей Каргинов. Идентична е и челната тройка в генралното класиране на рали Дакар 2015. Очаквайте подробности!

Comments are closed.