MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Ники Йовчев с нова Honda за първи кръг от РШ по мотокрос

Yovchev_motokros_MX-1По-малко от седмица остава до първия кръг от републиканския шампионат по мотокрос, който по традиция ще се проведе на пясъчното трасе в Порой край Поморие. На 28 и 29-ти март най-добрите мотокросисти на България ще открият новия сезон със зрелищни състезания, а надеждата на домакините – айтозлията Николай Йовчев ще кара с чисто нова Honda CRF 450.

„Мотоциклетът е създаден тази година. Подготовката ми за новия сезон обаче е зле, защото той пристигна едва вчера. Той не е тунингован, отделно имам броени дни да свикна с него, състезанието е тази събота“, заяви шампионът в клас МХ1 от 2014-та.

Това обаче едва ли притеснява особено Йовчев, който трудно си намира сериозна конкуренция у нас и печели абсолютно всички стартове от мотокрос шампионата. В последния кръг от миналогодишния шампионат на трасето в родния Айтос, той дори демонстративно тръгна последен и още на втората обиколка водеше.

Йовчев вече е състезател на „Несебърмото“, които са му предложили по-добри условия от досегашния му тим „Панчо рейсинг тийм“. В неделя той очаква пълна подкрепа от феновете си и обещава да ги зарадва с поредното шоу на пясъчното трасе край Поморие.

Повече информация за първия кръг от републиканския шампионат по мотокрос очаквайте съвсем скоро в Off-road.bg!

Comments are closed.