Outdoor / АВТО 4x4 / пътешествия и експедиции / тунинг

Nissan Project Titan поема на експедиция в Аляска

nissan_project_titanАмериканското подразделение на Nissan представи Project Titan – уникална експедиционна модификация на модела Titan, която ще поеме на дълга експедиция в Аляска. Проектът е създаден в сътрудничество с Wounded Warrior Project и фенове във Facebook. Машината ще бъде управлявана от ветераните от войната в Ирак Дейвид Гуцман и Кевин МакМахън, които с тази инициатива набират средства за фондацията, подпомагаща военноинвалиди.

Project Titan е базиран на 2014 Titan Crew Cab PRO-4X и е сериозно подготвен за оф-роуд. Всъдеходът разполага с масивна предна броня, лебедка, допълнителни LED светлини и е боядисан в „дигитален“ камуфлажен цвят. Машината е обута с 18-инчови джанти Fuel Revolver D525 и 35-инчови гуми Nitto Trail Grappler M/T. За оф-роуд възможностите ще помагат и два блокажа ARB.

nissan_project_titan (13)Пикапът е с хардтоп, в който са монтирани хладилник, туби с гориво и инструменти, а на покрива има експедиционен багажник с укрепена на него резервна гума. Промените в интериора са минималистични, като са добавени кожени седалки Katzkin и навигационна система Lowrance.

Nissan Project Titan се задвижва от 5,6-литров V8 агрегат с въздухозаборник Nismo, а изпускателната система е подсилена Borla от неръждаема стомана. Окачването е подсилено, акто са добавени и защити за някои от възлите. Експедиционният Nissan Project Titan е и със специално експедиционно ремарке с палатка, походна кухня, резервна гума и резервоари за вода и гориво.

Подготвеният Project Titan, както вече споменахме, ще започне голямо пътешествие в Аляска, а двамата ветерани от войната ще документират приключенията си, които ще бъдат излъчени в Youtube тази есен.

Comments are closed.