АВТО 4x4 / бизнес

Нов Jeep Grand Wagoneer дебютира през 2018 г.

jeep_grand_wagoneer_2018Голяма част фенове на марката и собственици на SJ, XJ и ZJ Wagoneer буквално врънкаха Chrysler да представи ново поколение на Jeep Grand Wagoneer. За щастие гласовете им най-накрая бяха чути. Директорът на Jeep Майк Менли присъства на автоизложението в Женева и даде интервю, в което каза, че през 2018 г. ще видим новия Jeep Grand Wagoneer, задвижван от Maserati би-турбо V6 и V8-агрегати. „Обещаваме, че ще ви представим достоен конкурент на Range Rover!“ – каза той.

По предишна информация, която имаме, Jeep Grand Wagoneer ще „споделя идентични части“ с все още очаквания Maserati Levante (супер SUV). Сега това се потвърждава, след като са обявени плановете за вграждане на V6 и V8 би-турбо агрегати. Но знаете ли, че Maserati V6 двигателните блокове се произвеждат от Chrysler в САЩ? От 50 до 80 бройки алуминиеви блокове се отливат всеки ден в Кокомо, Индиана, след което се изпращат към комплекса Trenton Engine. Там инженери от Ferrari правят инспекция за качество

Трилитровият би-турбо V6 може да развива от 330 до 410 к.с. Значи от сега знаем, че бъдещият Jeep Grand Wagoneer ще е с поне толкова. Един слух: има големи шансове HEMI-атмосферните мотори SRT (от Grand Cherokee, например) да бъдат спрени от производство. Това означава, че следващото Grand Cherokee и Jeep Grand Wagoneer няма да имат много V8 опции, а само една: 3.8-литров би-турбо двигател, взаимстван от Maserati Quattroporte. Той развива 560 к.с. За дизел-феновете също има отговор: 3-литров V6 турбо-дизел от Maserati Ghibli.

Преди време, по време на Chrysler Group’s Investor Day, официални лица от Jeep обявиха плановете си, най-важният от които общо може да наречем „C SUV“. Той ще замени Compass и Patriot през 2016 г., точно когато Cherokee ще получи фейслифт. През 2017 г. ни очаква изцяло нов Wrangler. В допълнение на това Grand Cherokee името ще бъде обновено и изцяло нов 8-местен модел ще бъде кръстен така.

Comments are closed.